Wat wil je kind je vertellen?

Vanmorgen stond ik in de badkamer nog duf te zijn. Er kwamen van allerlei gedachten voorbij drijven. Het begon met het feit dat het alweer bijna een jaar geleden is dat ik mijn onderrug brak. Op 3-3-3, het getal 9 als je het weer bij elkaar optelt. Voor mij betekent dat het einde van iets, om met het nieuwe te kunnen starten.

En zo kwam ik uit op de gedachte dat ik in mijn jeugd ook al mijn stuitje gebroken heb gehad, maar dat ik dat nooit geweten heb. We zijn gewoon weg niet naar de huisarts geweest destijds. Waarom niet?

 

Waardoor de gedachte opkwam dat ik niet naar de huisarts ben geweest met míjn dochter die pijn had in haar linker schouder na een val. Het heeft twee weken geduurd eer we naar de huisarts gingen. Toen bleek dat haar sleutelbeen gebroken was… . Waarom niet (eerder naar huisarts)?

 

We waren bij mijn ouders en de kinderen waren met wat andere kinderen buiten aan het spelen. Ze kwamen binnen want mijn dochter was gevallen en had pijn. Er werd gezegd (niet door mij) dat ze zich niet moest aanstellen, het zou wel meevallen. Ik twijfelde, maar ging erin mee. Durfde ook geen tegengas te geven.

Maar wie heeft het kind echt gehoord? Wie heeft echt de tijd voor haar verhaal genomen? Wie heeft haar geloofd? Niemand. Nou kon ze altijd goed manipuleren, maar dan nog. Wat een kind ook doet, het wil jou iets vertellen. In dit geval was het dat het echt pijn deed en er meer aan de hand was. Dat ze zich helemaal niet aanstelde.

Wat wil het feit dat ze vaak deed alsof ze ziek was vertellen? Gebeurden er dingen op school wat niet in de haak was? Vond ze dat wij te weinig -echte- aandacht aan haar besteedden? Wilde ze één op één aandacht? Had ik maar beter gecommuniceerd met haar, dan had ik het nu wellicht geweten. Maar toen was ik nog niet waar ik nu sta.

Wat wil jouw kind je vertellen?
Misschien dat jouw kind alle dagen druk is, snel boos wordt, altijd maar in haar of zijn pyjama wil blijven, vaak klaagt over buikpijn en hoofdpijn (maar er geen medische oorzaak is).
Zie je dit als een probleem en zie je zelf de oplossing niet meer, kom dan bij Oma Brigitte met je kind. Laat mij meekijken om samen tot de oplossing te komen. De oplossing zit in jou, je kunt zelf echter de sleutel niet vinden om het slot te openen, ik help je er graag bij de sleutel te vinden.

Je mag altijd contact met me opnemen, bel naar 06-17135358 of mail naar info@boostofenergy.nl.

 

Maar eerst nog een paar tips (indien nodig) om jullie als ouders beter met je kind te laten communiceren en echt contact te hebben met je kind, zodat je wellicht zonder hulp al de sleutel hebt gevonden:

 1. geef ze echte aandacht. Al is het maar 5 minuten per dag. Zet je mobiel even uit.
 2. Stel de juiste vragen.
  • Begin met hoe (hoe voelde je je vandaag?),
  • wat (wat wil je me vertellen?)
  • waar (waar voelde je die pijn/vreugde/verdriet/boosheid in je lichaam?)
  • wie (wie kan jou daarbij helpen?)
 3. Luister met aandacht, zonder oordeel, zonder oplossing.
 4. Laat stiltes vallen.
 5. Troost pas als de grootste golf voorbij is, zodat de emotie eruit kan.

Hieronder nog een leuk filmpje over kattenmoeders die het niet altijd even goed weten.

 

https://youtu.be/en3M9rPpeSE

Tot de volgende keer.

Lieve groet,

Brigitte

Ik ben Brigitte Deliën.
Kindercoach voor kinderen in rouw.
 

Om het kind in rouw te leren bij zijn of haar gevoel te blijven. ♥ het luisterend oor te zijn voor jouw kind. ♥ jouw kind bepaalt waar de reis naartoe gaat ♥ ik zorg dat het veilig, warm en liefdevol voelt voor jouw kind ♥ Het doel is gelukkig en tevreden te zijn, met rouw.

Ze noemen mij puur, open, behulpzaam, creatief, zacht en ik bied rust.

Boost of Energy
info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06 – 171 3535 8
http://www.boostofenergy.nl

Wil jij automatisch de gratis tips in jouw mailbox ontvangen? Klik dan op de link hieronder. Tevens ontvang je dan een gratis meditatie.

http://eepurl.com/ZPuVD

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email