_50A4827

meditatie

Gratis meditatie met positieve affirmaties om meer van jezelf te kunnen gaan houden. Tevens ontvang je de gratis tips in je mailbox.
Gratis

Wie ben ik

 

Ik ben Brigitte Deliën, moeder van twee jong volwassenen.  Ik ben puur,  liefdevol, empatisch en behulpzaam. 

 

Ik heb mij van buiten anders laten zien dan ik mij van binnen voelde. Ik droeg een masker. Daardoor zagen anderen mij niet zoals ik werkelijk ben. En dat kwam omdat ik een grote muur om me heen gebouwd had, bang om gekwetst te worden. Het leven had mij al snel een aantal pijnlijke lessen gebracht. Daardoor ben ik (onbewust) niet meer gaan voelen. Ook ben ik mijn intuïtie niet meer gaan inzetten. Mijn hooggevoeligheid heb ik in feite onderdrukt.

 

Wat was er al zo snel in mijn leven gebeurd? Ik ben al jong mijn zusje en mijn lieve opa’s verloren, nog voor mijn 8e levensjaar. Daarna wilde ik de controle houden over de rest van mijn leven om niet nog meer mensen om mij heen te verliezen. Daardoor hield ik mij krampachtig vast aan al mijn vriendschappen

 

Ik kon mijn verhaal en daardoor mijn verdriet en andere gevoelens niet kwijt. Achteraf gezien zou ik heel blij zijn geweest met een rouwbuddy. Maar die bestond in die tijd niet. Rouwen doe je alleen maar wel samen met een ander! Ook kinderen hebben iemand nodig die ze kan begeleiden en tips kan geven. Dan voorkom je uitgestelde rouw. Uitgestelde rouw kan voor somberheid en uiteindelijk depressie zorgen.

 

Toch weet ik nu, ook uit eigen ervaring, dat het beter is om die emoties aan te kijken, te doorvoelen en accepteren dat ze er zijn, om ze daarna los te kunnen laten. Anders kan het als een blok cement aan blijven voelen. De pijn er laten zijn geeft je juist een bevrijdend gevoel. Het heeft mijn leven makkelijker gemaakt. Doordat ik erachter kwam, tijdens het werken aan mijn emoties, dat ik ook enorm veel angsten had opgebouwd. De meeste daarvan heb ik inmiddels los kunnen laten. Ik zit niet meer zoveel in mijn hoofd en meer in mijn hart, mijn hooggevoeligheid laat zich steeds meer zien, en ik kan het nu omarmen.

 

Buiten het ervaringsdeskundige zijn heb ik in mijn leven veel met kinderen gewerkt.

 

  • Ik heb zwemlessen gegeven.
  • Skilessen gegeven in Oostenrijk.
  • Op een kinderkamp in Amerika gewerkt.
  • Op Center Parcs gewerkt in het zwembad als badjuf.
  • Als leerkracht in het basisonderwijs.

 

Graag help ik jou als ouder én jullie kind(eren) om uitgestelde rouw te voorkomen. En om weer in verbinding te komen met jezelf. Zodat je sneller in staat bent om vreugde en geluk in je leven toe te durven laten.

 

Warme groet en een heerlijke knuffel,

 

Brigitte Deliën 

De mooie foto’s van mij zijn gemaakt door Marieke van https://www.mariquefotografie.nl/