_50A4827

meditatie

Gratis meditatie met positieve affirmaties om meer van jezelf te kunnen gaan houden. Tevens ontvang je de gratis tips in je mailbox.
Gratis

Wie ben ik

 

Ik ben Brigitte Deliën, moeder van twee jong volwassenen.  Ik ben een hartsverwarmende, liefdevolle, oordeelloze vrouw. En daar heb ik hard aan gewerkt om dat te bereiken.

 

Want natuurlijk heb ik mij altijd al zo gevoeld, geweten dat ik dit ben, ergens diep van binnen. Maar van buiten kwam het er niet uit, er zaten teveel trauma’s op. Waardoor anderen mij niet zagen zoals ik werkelijk ben. En dat kwam omdat ik een grote muur om me heen gebouwd had, bang om gekwetst te worden.

 

Ik ben al jong mijn zusje en lieve opa verloren, wilde niet nog meer verdriet krijgen en nog meer mensen verliezen.  Ik hield mij krampachtig vast aan al mijn vriendschappen. Maar daardoor was ik degene die altijd het initiatief nam. Dat maakte mij onzeker, vinden ze mij wel leuk genoeg? Mijn minderwaardigheidsgevoel was groot, het gevoel het toch nooit goed genoeg te doen. Ik voelde mij altijd het slachtoffer.

 

Door gebeurtenissen, woorden en akties van anderen, en mijn reactie daarop, ging ik mij steeds meer onzeker en dom voelen. Op een gegeven moment wordt je muur zo groot en zit je niet meer in je voelen maar in je denken. Mijn eigen ik zwakte steeds verder af.

 

Het verlies van mijn zusje en opa bracht behalve mijn eigen verdriet, ook boosheid en een schuldgevoel met zich mee. Bovendien bleek ik ook het verdriet van mijn ouders op mij te hebben genomen. Helaas werd er in ons gezin nooit over gesproken. Dat is niemand kwalijk te nemen, dat was gewoon zo. Maar ik gun het niemand om die last zo lang met zich mee te “moeten” dragen.

 

Buiten het ervaringsdeskundige zijn heb ik in mijn leven veel met kinderen gewerkt. Te beginnen bij vrijwillig zwemlessen geven in mijn jeugd. Om vervolgens twee seizoenen skilessen te geven in Oostenrijk aan kleine kinderen. Dat was een geweldige tijd. Tussendoor heb ik op een kinderkamp in Amerika gewerkt. Daarna heb ik op Center Parcs gewerkt in het zwembad.

 

Later ben ik de Pabo gaan volgen in deeltijd. In 2003 ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik als invalleerkracht. Ik heb dus legio verschillende klassen en kinderen gezien. Ook heb ik diverse manieren van lesstof aanbieden op al die verschillende scholen en van al die verschillende leerkrachten gezien.

 

Verder geloof ik erin dat er meer is op aarde dan dat wij kunnen zien met onze ogen. Dat er wezentjes zijn die ons ondersteunen en helpen, mits we daarom vragen.

Nu is het tijd om  kinderen én hun ouders écht te gaan helpen, in mijn praktijk of buiten in de natuur. Ik ben er klaar voor, jij ook?!

 

Warme groet en een heerlijke knuffel,

 

Brigitte Deliën