Tweelingzus (of broer) verloren in de baarmoeder.

Je tweelingzus (of broer) verliezen in de baarmoeder en de trauma’s die dat teweeg kan brengen.

Je tweelingzus (of broer) verliezen in de baarmoeder en de trauma’s die dat teweeg kan brengen.

Het is mij overkomen, een tweelingzus verliezen in de baarmoeder. Hoe ik dat weet? Door een oefensessie met de methode waarmee ik werk. De therapeut speelde op dat moment mijn overleden tweelingzus en samen zaten we weer in de baarmoeder. De emoties (verdriet, boosheid, in de steek gelaten voelen, ik durf het niet alleen, kan ik het wel?) die ik had op dat moment waren zo sterk dat ik ervan overtuigt ben dat het werkelijk zo gebeurd is. Maar eigenlijk maakt het niet uit of het klopt of niet, ze maakten heel wat emoties in mij los. En daardoor kon ik ze stukje bij beetje los gaan laten.

Want ik durfde niet te voelen. En het overlijden van mijn tweelingzus in de baarmoeder is het moment geweest waarop ik (onbewust) heb besloten mijn gevoelens niet meer toe te laten. Later werd dat nog versterkt door het verlies van mijn zusje en opa, nog voor mijn vierde levensjaar. Voelen doet pijn en pijn is niet fijn. Dus stopte ik met voelen. Met andere woorden, ik schoot in mijn denken en gebruikte mijn intuïtie steeds minder. Ik bouwde een muur rondom mijzelf heen. De meeste mensen konden niet door die muur heen komen. Wisten niet wie ik werkelijk was. Ik vond dat wel veilig zo.

Sterker nog, ik wist zelf niet eens meer wie ik werkelijk ben. Anderen vonden mij verlegen, de kat uit de boom kijkend, helpend of misschien wel opdringerig, bemoeiziek, alles op mijn eigen manier willen doen etc. etc. Echter, diep van binnen wist ik dat ik zo helemaal niet ben. Ik wist en weet dat ik eigenlijk zelfverzekerd ben en alleen het beste met de ander voor heb. En niet voorgaande, zoals sommigen misschien gedacht hebben. Maar het kwam er niet uit. Ik hielp mensen zonder te vragen of ze dat wel wilden. Dat ging ze irriteren. Het maakte ze onzeker, net als dat bij mij in mijn jeugd is gebeurd. Ik durfde de controle niet los te laten, wilde alles in de hand houden. Je snapt dat het juist voor meer negatieve ervaringen zorgde. Want als je de controle wilt houden blijf je maar in je hoofd zitten, in plaats van in je gevoel. Ik raakte mijzelf kwijt. Wist echt niet meer wie ik werkelijk ben. Ik voelde mij ook behoorlijk een slachtoffer.

Maar weten dat het ontstaan is omdat ik mijn tweelingzus in de baarmoeder kwijt ben geraakt, omdat zij besloot terug te gaan, zorgde voor meer begrip. Ik wist nu waarom ik niet durfde te voelen. Voor mij is de “waarom vraag” altijd al belangrijk geweest. Daarna kan ik het vaak pas echt loslaten. (Overigens ben ik al vanaf 2005 serieus bezig met aan mijzelf werken dus hiervoor zijn deze thema’s ook al voorbij gekomen. Steeds mag ik weer een stukje meer loslaten. Maar dit was de kern.)
En vanaf dat moment is mijn ontwikkeling wel in een stroomversnelling gekomen.

Buiten dat je eventueel je gevoel uit wilt schakelen nadat je tweelingzus (of broer) je verlaten heeft kunnen ook andere emoties in je leven parten spelen door dit trauma. Zoals schuldgevoelens, eenzaamheid en angsten, bijvoorbeeld de angst om verlaten te worden. Ook lichamelijke klachten kunnen hier hun oorsprong vinden.

Wil je er alles van weten dan raad ik je aan om het boek Het drama in de moederschoot, de verloren tweelinghelft  te gaan lezen, door Alfred R. Austermann en Bettina Austermann. ISBN: 978-90-77247-67-9.

Waarom ik dit schrijf?

  • Omdat meerlingzwangerschappen veel vaker voorkomt dan gedacht en te zien is. Het overlijden is vaak al in een vroeg stadium.
  • Omdat het een grote impact op je leven kan hebben.
  • Omdat je nu kunt gaan invoelen of laten onderzoeken of het jou ook is overkomen.
  • Omdat je nu kunt uittesten of jouw emoties waar je maar niet van af schijnt te komen, hieruit voort komen.
  • Omdat, indien je een tweelingzus of broer hebt verloren in de baarmoeder,  je alles nu daadwerkelijk los kunt gaan laten omdat je de kern waarmee bepaalde emoties/gedachtengangen in dit leven begonnen, gevonden hebt. (Mogelijk gaat het ook nog generaties en/of levens terug.)
  • Omdat ik het jou gun om vrijer en gelukkiger te leven.
  • Omdat ik het mijzelf gun jou daarin te mogen begeleiden. Als je dat zou willen dan kun je mij bellen op: 06-17135358 of mailen naar: info@boostofenergy.nl

Echt, het kan je verder brengen door dit stuk aan te pakken als je ermee te maken hebt gehad. Succes ermee. Ik hoop dat ik je wat aan heb kunnen reiken.

Fijne zondag.

Warme groet,

Brigitte

 

Ik ben Brigitte Deliën. Ook wel kindercoach “oma Brigitte”.

 

Om jouw talenten en kwaliteiten naar boven te halen ♥ je leert jezelf beter kennen ♥ jij bepaalt waar de reis naartoe gaat ♥ ik zorg dat het veilig is voor jou ♥ we gaan de levensles helder krijgen en van daaruit werken naar jouw doel ♥ zonder oordeel ♥ de antwoorden komen uit jouzelf ♥ door middel van creativiteit of een wandeling bij je gevoel komen.

 

Boost of Energy
info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06 – 171 3535 8
http://www.boostofenergy.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email