…Zei m’n moeder altijd.

Bovenstaand is de titel van een lied dat Robert Long ooit geschreven heeft. Het staat op zijn CD “achter de horizon”.
Hierbij de link van het lied en onderstaand (een deel van) de tekst. …Zei m’n moeder altijd.

Weet je wat m’n moeder vroeger altijd zei
als ik een kwaaie bui had

Kind (zei m’n moeder altijd)
Onthou maar goed (zei m’n moeder altijd)
Wat je ook doet (zei m’n moeder altijd)
Je moet ’t leven positief bekijken
Dus (zei m’n moeder altijd)
Onthou mijn raad (zei m’n moeder altijd)
Word maar niet kwaad (zei m’n moeder altijd)
Als het niet gaat zoals je graag zou willen

Want een mens is mooier als ‘ie lacht
En al is ’t nog zo’n donkere nacht
Als je even zoekt dan zie je altijd wel een heel klein puntje licht
(Je kunt de loop der dingen, geen andere kant uit dwingen)
Het hele leven is een lange rij veranderingen

Héhé (zei m’n moeder altijd)
Zit ’t niet mee (zei m’n moeder altijd)
Zeg dan oké (zei m’n moeder altijd)
En laat je vredig met de stroom meedrijven
Want (zei m’n moeder altijd)
De tijd gaat snel (zei m’n moeder altijd)
Gebruik haar wel (zei m’n moeder altijd)
Maak elke tel als je dat kunt fantastisch

Want een mens is mooier als ‘ie lacht
En al is ’t nog zo’n donkere nacht
Als je even zoekt dan zie je altijd wel een heel klein puntje licht
(Je kunt de loop der dingen, geen andere kant uit dwingen)
Het hele leven is een lange rij veranderingen

Kijk (zei m’n moeder altijd)
Een optimist (zei m’n moeder altijd)
Die zich vergist (zei m’n moeder altijd)
Die heeft beslist wat minder last van tranen
Dan een sjacherijn (zei m’n moeder altijd)
Zo’n fles azijn (zei m’n moeder altijd)
Die nooit iets fijn of leuk of mooi kan vinden

Als ik boos of verdrietig was dan zette ik dit nummer vroeger altijd keihard aan. Ik zong, zo vals als maar kan, ook super hard mee. Dat hielp, daarna was ik een stuk rustiger. Veel boosheid en verdriet had ik er dan uit gezongen/geschreeuwd. Dat stuk over met de stroom meedrijven en een optimist zijn, dat heeft tot het moment dat ik werkelijk aan mezelf ben gaan werken geduurd voordat ik het helemaal ben gaan begrijpen. Hoezo optimistisch zijn? Ik ben boos en het leven loopt niet zoals ik het zou willen, hoe kan ik dan in godsnaam een optimist zijn?
Ik had dat wel gewild, maar hoe dan? Ik ben nooit een optimist geweest, dacht altijd dat het glas half leeg was. Eigenlijk lukt het pas sinds twee maanden steeds meer vanuit mijn hart, om optimistisch in het leven te staan.

Twee maanden geleden namelijk kwam ik het volgende te weten, en voelde ik het ook letterlijk, tijdens een energetische healing.

Al tijdens mijn reis in de baarmoeder heb ik bedacht dat ik helemaal geen zin had in een leven op aarde. En dat is ontstaan omdat mijn tweelingzus kennelijk met 3 maanden uit de baarmoeder is vertrokken. Ze liet mij alleen. Hoewel mij dit al eerder was vertelt, voelde ik het tijdens die healing pas écht. Ik maakte dat moment weer opnieuw mee. Ik lag schokkend te huilen, zo’n pijn deed het op dat moment. En toen heb ik die onbewuste gedachte -om niet te willen leven op aarde- kunnen transformeren.

Ik wilde dus wel een optimist zijn en positief in het leven staan, maar deze hardnekkige onbewuste gedachte/blokkade hield mij daarin tegen. Natuurlijk ben ik de afgelopen jaren wel steeds positiever geworden, maar deze blokkade hield mij tegen om het vanuit mijn hart ook echt te kunnen voelen. En voor mijn gevoel ben ik nu de laatste restjes aan het wegwerken om echt mijn volledige zelf te durven laten zien. En het leven hier op aarde te omarmen.

En wie ben ik dan echt? Nou, niet dat rustige, serieuze en stille meisje. Want dat was mijn veilige muurtje dat ik om mij heen zette. Eigenlijk ben ik heel speels, als een kind en een tikkeltje ondeugend. Dat stuk komt nu stukje bij beetje tevoorschijn. Ik krijg zo nu en dan weer de slappe lach om niks en lach meer in het algemeen. En als ik wil huppelen dan doe ik dat gewoon.

Dit jaar was echt een jaar van keihard werken aan mijzelf via energetische therapieën die ik mezelf gaf of door een ander aan mij. Ook nu volg ik weer een training en ik voel dat dit zorgt voor het laatste zetje om mijn eigen ik te kunnen gaan neerzetten. Om vanuit mijn hart optimistisch te durven en kunnen zijn, speels en als een kind. En het wordt zo langzamerhand echt tijd om naar buiten te treden.

Ik ben er klaar voor. Klaar om jou bovenstaande ook te gunnen, je erbij te helpen jouw muurtje af te breken en jou daarbij te ondersteunen. Zodat ook jij jouw ware ik kunt gaan ontdekken en uitdragen.

Warme groet,

Brigitte

Ik ben Brigitte Deliën. Ook wel kindercoach “oma Brigitte”.

Om jouw talenten en kwaliteiten naar boven te halen ♥ je leert jezelf beter kennen ♥ jij bepaalt waar de reis naartoe gaat ♥ ik zorg dat het veilig is voor jou ♥ we gaan de levensles helder krijgen en van daaruit werken naar jouw doel ♥ zonder oordeel ♥ de antwoorden komen uit jouzelf ♥ door middel van creativiteit of een wandeling bij je gevoel komen.

Boost of Energy
info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06 – 171 3535 8
http://www.boostofenergy.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email