Leven in onschuld.

Heerlijk vind ik het nu de blaadjes weer op de grond gevallen zijn. Bij ons in het park liggen ze gelukkig nog volop en ik vind het zalig om er lekker tegenaan te trappen en ze te horen ritselen. Net zoals ik vroeger deed, toen ik nog kind was.

Doe jij dat ook nog weleens of vind je dat niet kunnen nu je volwassen bent? Erg jammer, want we zijn kennelijk afgeleerd om werkelijk onszelf te zijn, spontaan en vrij van wat een ander ervan zal denken.

Langzaam aan zijn we onze onschuld kwijt geraakt, ons kind zijn. Het speelse, zonder teveel na te denken gewoon doen. En het maakte je niet uit of je het perfect deed, zolang je maar plezier had en kon ontdekken.

Maar dat ontdekken bezorgde onze ouders, leerkrachten en anderen de kriebels. Zij waren bang dat er iets mis zou gaan, of vonden het niet kunnen wat we deden. Bang voor wat een ander ervan zou denken. En dus zijn we het af gaan leren en ons aan gaan passen aan de ander. Want negatief commentaar is niet fijn. Dus doe je je best om positief door de ander beloond te worden. Maar eigenlijk maakt ons dat toch ongelukkig?! Je kunt daardoor namelijk niet je spontane zelf zijn.

Probeer dus dat speelse, dat vrolijke uit je jeugd weer terug te vinden en ga het gewoon weer lekker doen. Als we dat met zijn allen doen dan wordt het weer als “normaal” gezien.

Ik denk dat veel mensen stiekem blij zijn om opa en oma te kunnen worden, want dan “mogen” ze weer even kind zijn. Dan mogen ze weer even lekker schommelen, rennen en gek doen, samen met hun kleinkind. En doordat er een kleinkind bij is, vindt iedereen het normaal dat ze zich uitleven.

Waarom niet altijd jezelf uitleven en gek doen als je er zin in hebt? Waarom wachten tot je “liters” alcohol binnen hebt om gek te doen. Of wachten tot het carnaval is om je uit te leven?

  • Waarom willen we ons zo aan de normen en waarden van een ander vasthouden?
  • Waarom willen we zo graag de goedkeuring van de ander?
  • Waarom schamen we ons vaak of schamen anderen zich in onze plaats?

Vragen om voor jezelf een antwoord op te vinden.

Ik ben steeds meer speelse dingen aan het doen. Ik schop lekker tegen de bladeren aan, ik gooi sneeuwballen als er sneeuw valt. Maak glijbanen als het glad is of heeft gesneeuwd. En ik bouw bankjes, iglo’s en sneeuwpoppen van de sneeuw. Ik hou van de sneeuw en wat mij betreft kan het niet vaak genoeg sneeuwen. Het liefst rij ik ook naar de Drunense Duinen om daar lekker met een slee van de heuvel af te glijden!

Ik huppel en ik zou ook graag weer eens lekker in een boom willen klimmen. Vaak houdt het feit dat ik goede kleding aan heb me dan tegen. Hoewel ik het een paar jaar geleden nog wel een keer gedaan heb.

Maar natuurlijk hoeft het niet altijd op dit gebied, groots en buiten te zijn. Misschien werd jij geremd in je druk zijn, teveel praten, of iets anders. Probeer het terug te vinden en, als het nog bij je past en plezier geeft, gewoon weer te gaan doen!
 

Ik denk dat hoe meer je van jezelf gaat houden, hoe minder je de goedkeuring van een ander nodig hebt. En daardoor kun je dit soort dingen weer gewoon gaan doen, want het maakt je niet (meer) uit wat de ander ervan vindt of zegt. Gooi die angsten maar overboord en ga doen wat voor jou goed voelt. Als de ander zegt dat hij of zij jou wel erg kinderachtig vindt dan ben je goed bezig :-).

Wat zijn de voordelen van lekker speels worden?

  • Je komt tijdens het speels zijn meer in je gevoel en dan kun je creatieve ideeën door krijgen.
  • Als je creatieve ideeën doorkrijgt kun je dat gaan doen wat je leuk vindt, wat bij je past.
  • En als je doet wat je leuk vindt en daar misschien ook je baan van kunt maken, dan zit je beter in je vel en voel je je meer relaxed.

Wat doe jij? Ga jij ook weer lekker speels worden en in onschuld leven, zoals kinderen ook doen? Ik hoor het graag. Veel plezier gewenst alvast.

Warme groet en liefdevolle feestdagen voor jou en iedereen die jou lief is,

Brigitte

Ik ben Brigitte Deliën. Ook wel kindercoach “oma Brigitte”.

Om jouw talenten en kwaliteiten naar boven te halen ♥ je leert jezelf beter kennen ♥ jij bepaalt waar de reis naartoe gaat ♥ ik zorg dat het veilig is voor jou ♥ we gaan de levensles helder krijgen en van daaruit werken naar jouw doel ♥ zonder oordeel ♥ de antwoorden komen uit jouzelf ♥ door middel van creativiteit of een wandeling bij je gevoel komen.

Boost of Energy
info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06 – 171 3535 8
http://www.boostofenergy.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email