_50A4767

meditatie

Gratis meditatie met positieve affirmaties om meer van jezelf te kunnen gaan houden. Tevens ontvang je de gratis tips in je mailbox.
Gratis

Voor als rouw je uit balans heeft gebracht!

 

Jullie hebben een dierbare verloren maar op de één of andere manier lukt het niet om daar samen over te praten. Jullie rouwen op een andere manier. Je hebt het idee geen controle meer over je leven te hebben.

 

Jouw kind lijkt een muurtje om zich heen te hebben getrokken.

 

Alle gebeurtenissen kwamen te hard binnen. Je kind trekt zich terug, maakt zich “onzichtbaar”. Bang om nog meer pijn te moeten voelen en gekwetst te worden. Het voelt zich niet begrepen.

 

Jouw kind praat niet met jou over zijn of haar verdriet, boosheid, schuldgevoelens e.d., want jullie als ouders hebben het zelf al moeilijk genoeg. Daarom neemt je kind jullie verdriet vaak ook nog op zijn of haar schouders (onbewust).

 

Vriendjes durven wellicht niet aan jouw kind te vragen hoe het werkelijk met ze gaat.  Om jullie niet nog zwaarder te belasten probeert jouw kind zo lief mogelijk te zijn en jullie geen extra last te bezorgen. Maar daardoor voelen ze zich wel eenzaam en ze worden onzeker omdat er vaak verschillende signalen afgegeven worden. Jouw kind zorgt graag voor een ander, maar die taak is te groot. Het mag eerst leren voor zichzelf te zorgen.

 

Wil jij het voor jouw kind voortaan anders? Kunnen jullie hulp gebruiken (iets wat ikzelf vroeger, bij nader inzien, gemist heb!)?

Zodat jouw kind:

  • zijn of haar gevoelens er durft te laten zijn;
  • gelukkig durft te zijn, ook met rouw;
  • weet dat het gezien en gehoord wordt.