_50A4767

meditatie

Gratis meditatie met positieve affirmaties om meer van jezelf te kunnen gaan houden. Tevens ontvang je de gratis tips in je mailbox.
Gratis

Voor wie de balans weer terug wil vinden!

 

Je zit nu even op een punt in je leven dat je (op een onderdeel) uit balans bent geraakt. Alleen kom je er niet uit, je hebt het gevoel in een cirkel rond te draaien.

 

Jij en/of je kind hebben al snel een muurtje om je heen hebt getrokken.

 

Alle gebeurtenissen om je heen kwamen of komen te hard binnen. Dus trek je je terug, je maakt je “onzichtbaar”. Bang om nog meer pijn te moeten voelen en gekwetst te worden. Je voelt je niet begrepen.

 

Je praat niet over je verdriet, boosheid, schuldgevoelens e.d.. Het wordt niet aan je gevraagd, hoe het werkelijk met je gaat. Je ouders wil je er niet mee belasten, die hebben het al moeilijk genoeg. Daarom neem je hun verdriet ook nog op je schouders. Om ze niet nog zwaarder te belasten probeer je zo lief mogelijk te zijn en ze geen extra last te bezorgen. Maar daardoor voel jij je wel eenzaam en je wordt er onzeker door (vaak door anderen verward met verlegenheid). Wordt er wel van jou gehouden? Soms word je ook gepest en getreiterd op school. Terwijl jij zelf juist probeert andere kinderen die gepest worden te helpen. Je zorgt graag voor een ander.

 

Je ouders schreeuwen af en toe of gaan uit frustratie en onmacht met dingen tegen de muur gooien. Die weten het ook niet meer (doordat ze hun eigen trauma’s (nog) niet verwerkt hebben).

 

Wil jij en/of je kind het voortaan anders? Kunnen jullie hulp gebruiken (iets wat ikzelf vroeger, bij nader inzien, gemist heb!)?

 

Zodat jij:

  • weet hoe je je kunt weren,
  • je laat zien zoals je echt bent,
  • weet dat er van je gehouden wordt,
  • je weer zeker wordt van jezelf omdat je jouw kwaliteiten herkend en erkend.
  • En, ook niet geheel onbelangrijk, leert dat  je gevoelens er mogen zijn.